31 Ağustos 2007 Cuma

Bana Kriz Ver Allah'ım, Tirajım Düştü

Türk medyasının tiraj rekorlarını 1. Körfez Savaşında Kırdığını bilmeyenimiz yoktur. Bombalar, Cesetler, Tanklar, Kan, Duman, mizansen petrole bulanmış kuşlar...
Ne kadar fazla kan o kadar tiraj. Krizsever olmalarının yegane sebebi bu. Etik mi? Evet, halk bunu istiyor. Peki halk Ekmek Teknesi gibi Üsküdar'da mahalle içerisinde geçen dizilere o kadar rağbet göstermesine rağmen o tarz dizileri bırakıp, kimin eli kimin cebinde, kim kimi nerde nasıl yapmış, o onun ki ile beraberken, ötekinin ki kiminleymiş konulu dizilere geçtik.
Demek ki "Halk bunu istiyor" değil "Halk bunu istemeli" diyoruz.
Bugün bütün gazetelere bakın, her yer üniformayla dolu. Mee dedi mi demedi mi, başını eğdi mi eğmedi mi, yan mı baktı düz mü baktı. Sizce halk bunu mu istiyor. Hayır, istemiyor. Kimse belirsizlik istemiyor, kimse gazetelerde asker resmi istemiyor. İsteyenlerin paranoyak rahatsızlıklarını hesaplayarak, en azından büyük çoğunluğun bunu istemediğini düşünmeliyiz. Muz cumhuriyeti olmak ne kadar gurur duyulacak birşeyse, bu şekilde düşünenler de o kadar akıllıdır.
Dün 30 Ağustos kutlamaların da Abdullah Gül'ün Protokoldeki yerine geldiğin de stadyumda kopan çığlıkları duydunuz mu ? Bugün bunu herhangi bir gazetede okuyabildiniz mi? Ya okuyamadınız, ya da kazara satır aralarında gördünüz. Askerin vermediği selam disiplinsizliktir, Abdullah Gül'e birşey kaybettirmez. Önemli olan stadyumdaki çığlıklardır. Bundan güzel birşey olamaz. Umarız Abdullah Gül, stadyumdaki çığlıkların sadece AKPartililerden geldiğini düşünmez ve herkesi kucaklayan icraatlarına başlar. Önümüzde ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Hem Cumhuriyeti, hem doğumgününü, hemde stadın diğer kısmındanda gelen çığlıkları kutlar.

30 Ağustos 2007 Perşembe

Elleriniz Kırılsın !

Seçimlerden hemen önce 4.000.000 $ cık kadar dahi yardım alamamış kanalında Tarotla geleceği gören Tuncay kardeşimiz, adi bir saldırıya maruz kaldı. Önceki gün cehepe genel merkezinde çekilen bu lanet, utanç verici görüntüler de Tuncayın seçim sonuçlarını tutturamaması üzerine paralarını geri isteyen cehepelilerin, Tuncayın "Paraları bölücü mitinglere harcadım, vatandaş toplayabilmek için 100 er $ dağıttım" cevabı üzerine darp ettikleri, onunla kalmayıp daha başka şeylerde yaptıkları açıklandı. Bu lanet saldırıyı kınıyor, Tuncay kardeşimizin bundan sonraki tercihen değişen hayatında mutluluklar diliyoruz. Tuncaya uzanan eller kırılsın...

Haluk Ulusoy Rezaletin de Son Nokta

Yine katlettin, eyyam yaptın, kitapta yazanı uygulayamadın, Seni destekleyen son iki kulüpten biri daha gitti. Artık tüpçü akraba ile kurarsınız masayı, dün akşam yaptığınız gibi. Verdiğin emsalsiz kararla Türk Futboluna yeni bir taktik getirdin; Küme düşme maçında mağlup durumda isek eğer, 5-10 kişi sahaya iniyoruz, önce rakip oyuncuya bir tokat, hakeme bir yumruk, hatırı kalmasın diye kendi oyuncumuzun kıçına bir şaklak. Hooop maç tekrar. Biz yenene kadar. Taze örnekler önünde dururken (Kopenhag'ta Danimarka İsveç maçı)Trabzon Sivas maçının tekrarını veriyorsun.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın derhal özür dilemesi gerekirdi. Neyse ki gecikmeli de olsa özür diledi;"Taraftarları tahrik edip, sahaya indirip kendimizi tokatlattırdığımız için ve 2 haftadır, 3 haftadır futbol kamuoyunu yapmış olduğumuz bu sıkıntılı hareketten dolayı da meşgul ettiğimiz için Türk futbol kamuoyundan özür diliyoruz". Bir daha olmasın...

Fenerbahçe'yi gözümüzde büyütmüşüz...

Böyle diyordu geçen hafta Anderlecht'in hocası. Belki takımını motive etmek için söylüyordu. Ama olmadı, Deniz Barış ve arkadaşlarının bu denli konsantre oynayacağını hesaplıyamadı. Volkan'a çok iş düşmedi belki ama yinede çok güven verdi. Her şeye rağmen bu kadro Şampiyonlar liginde sıkıntı çekebilir. Nasıl olacak kim gidecek, kim gelecek muğlak sorular muğlak cevaplar. Neyse biz bugünü yaşıyalım, ilk defa bir Belçika temsilcisini eleyen Türk takımını kutlayalım.
Evet Anderlecht'i gözümüzde büyütmüşüz.

29 Ağustos 2007 Çarşamba

Kara Şimşek - Knight Rider

Yayınlandığı günler sanki milli maç varmış gibi olurdu. Öyle değil mi?

28 Ağustos 2007 Salı

Cam Şişede Maden Suyu Sağlıktır


İçimize sindiremiyoruz, hazmedemiyoruz Abdullah GÜL’ü diyenlere özel cam şişede sağlıklı, yanında bir dilim limonla servis yapılan Maden Suyu üretiyoruz. Maden Sularımız Anadolu’nun her bölgesinden arıtılarak, arttırılarak el değmeden üretilmiştir. 22 Temmuz seçimlerinde oylarını CHP’ye verdiklerini ıspatlayanlar Maden Suyumuzdan ücretsiz faydalanabilirler. Nasıl ıspat edeceğiz diye dert etmeyin, şöyle karşıdan bir bakışta anlıyabiliyoruz.

Bayilikler verilecektir. İzmir ve Antalya illerimizden herhangi bir bayilik ücreti almıyoruz :)

Yapma Ahmet, Din Kardeşiyiz

Ahmet Hakan’ın şok fotoğrafları;

Mansur Forutan, basınımızın kendi tabiriyle karşı yakaya geçen yazarlarından Ahmet Hakan Coşkun’un penceresinde tişörtlü ve şortlu bir vaziyette Pelin Batu hanım efendisini görünce bizi aradı. Bizde Emrah kod adlı gönüllü muhabirimizi olay mahalline gönderdik. Eve misafir eder misiniz ısrarlarımızı 80 lerden kalma civciv sarısı bornozuyla “Hayır edemem, müsait değilim, başka zaman” diyerek reddeden Ahmet Hakan kapıyı yüzümüze kapattı.

Bizden bişey kaçmayacağını bildiği halde fütursuzca Nişantaşı nda alışveriş yapan Ahmet Hakan'ı görüntüledik. Poşette ne olduğu sorumuza gülerek cevap veren Ahmet'e zikir çekerken çekilmiş fotoğraflarını gösterince "İlkokul musameresinde çekilmiş fotoğraflar ne olmuş ki, erken ergenlik dönemi yaşadım, sakalım erken çıktı" dedi.
Öte yandan akşam evine giderken seyyar CD ci kamil den aldığı CD yi buradan ilk defa biz yayınlıyoruz.

27 Ağustos 2007 Pazartesi

Emin Çölaşan Dergi Çıkartıyor


22 yıl emek verdiği Hürriyetten kapı önüne koyulan Emin Çölaşan, kendi dergisini çıkartma kararı aldı. Fatik Altaylı’yı da ikna etmeye çalışan Çölaşan, dün gece bizi arayıp; “Bunu ilk sizinle paylaşıyorum, çok heyecanlıyım, hep tazminatlarımı Aydın Doğan öderdi. O kadar tazminatı ödeyecek gücüm var fakat enayimiyim, nasıl olsa ödeyen vardı. Artık ödeyen olmadığı için daha dikkatli yazılar yazacağım. Kızılay meydanında keseceğim deve için Türk Hava Yollarından destek istedim, seve seve kabul ettiler. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bizde kendisine yeni yayın hayatında başarılar dileriz. İşte ilk sayının kapağı;

Hepimiz Bekir Coşkun'uz


Hakkari’den yurda yasadışı yollarla girmeye çalışan 63 kaçak yakalandı. Kaçakların arasında, geçenlerde vatandaşlıktan çıkarılıp sınırdışı edilen Bekir Coşkun’da var. Arapvari giyimiyle yürekleri burkan bir görüntü çizen Bekir Coşkun; “Aslında arapları severim, onlarda beni sevdiler, gerçi biraz çok sevdiler ama olsun sonuçta din kardeşlerimiz değiller mi ?” diye konuştu.
Buradan bir nokta da sen koy kampanyası başlatıyoruz.
İlk noktayı ben koyuyorum. HEPİMİZ BEKİR COŞKUNUZ

Vatandaşlıktan Çıkarılmalar Başladı


Başbakanın talimatıyla başlatılan operasyonlarda, Abdullah Gül’ü tanımayanlar TC vatandaşlığından çıkarılıp sınırdışı edilmeye başlandı. Dün gece yaşanan bu görüntülerde, aralarında toplumun sahip çıktığı travesti olan vatandaşlar Kapıkule den sınırdışı edilirken soyunarak olay çıkardılar. Kimi “Ben tövbe ettim, Abdullah Gül’ü çok severim, insan olarak iyi biridir, sadece eşinin başörtüsüne biraz takmıştık” dese de, kapı dışı edilme işlemleri devam ediyor.