19 Eylül 2007 Çarşamba

Mugamingo lular... (Bölüm.2 - Salgın Hastalıklar)

Mugamingo her ne kadar sağlıklı havadar bir köy olsada, yaşayanlarında çeşitli rahatsızlıklar görülmüştür. Mesela hazımsızlık, sindirim bozukluğu, bağırsak düğümlenmesi bunlardan sadece bir kaçıdır.
Uzmanlar, burada yaşayan 70 canlı nufusun 14 ünü oluşturan maymunların, diğer nufusun payı olan muzları dahi yiyerekten rahatladıkları, zaman zaman diğer canlıların uyanıp "Bizi kimse sivemez hoca" diyerekten kendi paylarına düşen muzlardan en azından bir kaç tanesini istedikleri zaman da rahatsızlandıklarını tespit etmişler. Bu maymunların iştahı, diğer Mugamingo canlılarını bezdirmiş, hatta aç bile bırakmış. Memleketteki bütün muzları ve muz bahçelerini parselleyen bu maymunlar, bırakın ellerindeki muz bahçelerini geri vermeyi, içlerinden bir tane bile muz vermiyorlarmış. Muz istiyenlere "İçime Sindiremiyorum" diyorlarmış. Hatta bazıları "Eyvah Muzlar elden gitti" diye bağırıyorlarmış.
Diğer-öteki-zenci Muganingolular oturmuşlar düşünmüşler, ne yapsakta muz dağılımını eşit yapsak demişler.
Basmalarıyla ünlü R.T.Ebasayi ve arkadaşları köye yeni kurallar getirelim, muzların eşit dağıtıldığı bir formül bulup köyün duyuru tahtasına yazalım. Adınıda Civil Anatoga verelim demişler. Ama Mugamingo maymunlarının psikolojik sorunlarıda varmış. Mesela birisi yanlarında Civil dese bağırsaklarından ses gelmeye başlıyormuş. Bu durumda diğer canlıların hemen oradan uzaklaşması gerekiyormuş.
Yine birgün Civil kelimesini duyan maymunlardan; YEK (Yüksektepelerdeyaşayan Ezikler Kampı) Başkanı Erbarsak Tekiç, tamda köyün kahvesinin önünde bağırsaklarından gürültü çıkartmış. Bunun üzerine Civil Anatoga nın fikir babası R.T.Ebasayi ona bi basmış "Herkes kendi inindeki işine baksın" demiş. Tabi bu çıkış onun hastalığına çare olmamış. Çünkü uzmanlar, bu hastalıklar geçmez, yer yer nükseder, mezara kadar gider, hatta bazı maymunların öbür taraftada sürer demiş. (Devam edecek...)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazı dizinizi maymundan nasıl geldik kitabımızda kullanmak isteriz. sizede bir muz tarlasaı bağışlayacağız merak etmeyin