15 Kasım 2007 Perşembe

Atatürk'ün marka değeri

"Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un genel başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk logolu kredi kartı çıkarma kararı aldı. Bu konuda bankalarla görüşmelerin gerçekleştirildiği belirtilirken, söz konusu uygulamanın gerekçesi "derneğe maddi destek sağlanması" olarak açıklandı."

Ah şimdi ben bu yazıya karşılık çok ağır bir yazı yazardım da, yine bazılarınız beni Atatürk düşmanı yaparsınız, hakaret edersiniz. Susuyorum, Sadece çiziyorum, yaptığım çalışmalarla beni Atatürk düşmanı yapacakların aklına şaşıyorum...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Atatürk'ün marka değeri başlığı hakkındaki yorumu pek hoş bulmadım. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin aldığı karar hakkında bir bilgim yok ama markalaştırmak gibi bir durumun sözkonusu olduğunu sanmıyorum. Her kartta zorunlu olacaktır diye bir durumda yoktur. Çizimlerinizde Atatürk ve düşüncesini hafife alırmış gibi tarzda hazırlaşmısınız. Atatürk bir marka değildir, ticari bir araç gibide kullanılamaz. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü bu çizimlerle yorumlamanızı kınayarak dile getirmek istedim.

diloşhanım dedi ki...

Kesinlikle hafife alma gibi bir niyet yok, olamaz da. Benim ki salt tepki. Hiciv gramajı fazla kaçmış olabilir. Ama bana göre vasat, size göre fazla olabilir, göreceli.
linki yazıya ekledim. Haberi okursanız belki bana hak verirsiniz. kaliteli yorumunuz için teşekkürler

Adsız dedi ki...

bir değeri korumaya çalışırken onu daha kötü bir hale sokmuşsunuz. bence
ADD'nin düşüncesi yanlış fakat sizin yaptığınız bunun ötesi...

Unknown dedi ki...

Herşeyin yozlaştığı bir dönemde bu görseller "ADD kredi kartı yaparsa gün gelir diğerleri neler yapar" fikrini gayet güzel anlatmış. Nasıl ki Leman malum karikatürüyle Cumhurbaşkanlığı makamını değil o makamı işgal eden vatandaşın davranışını eleştirdiyse, bu görsellerde Atatürk'le değil, Atatürk'ün sırtından para kazanma çirkinliğini gösteren ADD ile dalga geçmiş.

ceoyavuz dedi ki...

valla başka nasıl anlatılabilirki..
süper abi..