19 Kasım 2007 Pazartesi

İlhan Selçuk ve Edebiyat

"Rakibe göre bazen aktif, bazen de pasifim" diye açıklama yapan bir futbolcunun kurduğu bu cümlenin ilk iki kelimesini kaldırırsak, bu arkadaşımız heteroseksüel olur mu?
Olur. İyi bir tırnakçı, hırsız, edebi dansözseniz olur.
"Bravo İlhan abi" diye yazı yazan Fatih Altaylı bile, tırnakçının tırtıkladığını tırnaklıyarak kallavi edebi dansözlük yapmış. Anlıyacağınız eski İstanbul Orta Oyunlarını aratmayacak birer esercikler çıkmış ortaya.
İlhan abisi küçümsediği Kuran'a, Kerim sıfatını ekleyerek kendince stand-up bile yapmış. Ayetleri cımbızla çekmiş, gerisinden ne geliyor, sonra ki ayet nedir, yazdığı ayet hangi olayın üzerine gelmiştir sorularını sorgulamadan, düşünmeden Nobellik yazısını yazmış, Stockholm Konser Salonu’na gideceği günü bekler olmuş.
Öyle ki Kuran-ı Kerim in sahibi, içkiyi bile yasaklarken, önce alkollü namaz kılınmamasını emretmiş, daha sonra tamamen yasaklamış. Ama ben uyanık müslüman olamadığım için ilk emri tırnaklayıp diğer emri görmemezlikten gelebilme zekasına sahip değilim. Yaratıcı, İlhan abime bir kaç gram daha fazla beyin verdi ise benim buna isyan etme lüksüm yok. Malın sahibi o, istediğine 5 istediğine 55 verir.
Ama beyninin "tanrı tanımaz" parçacıklarını %120 performans ile kullanabilen İlhan abimizin bu büyük yeteneği kendisine, seni-beni (olduğuna inanmadığı) cehenneme gönderme yetkisini haiz kılar mı? işte orayı minik beyinlerimizle tartışalım...

4 yorum:

Chart Smart dedi ki...

Nice Blog :)

volkan dedi ki...

- Allah Resûlü Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Buyurdu: "kim, Kurân Hakkında Ilimsiz Fikir Yürütürse, Cehennemdeki Yerini Hazırlasın." Ibn Abbas Radıyallahu Anh. Tirmizî.
kaynak
http://www.hadisiserif.com/kuran-tilavet-tefsir/mesaj-999

TommY dedi ki...

Gercekten Güzel Cümlelerle Güzel Gönderme Yapmis Yazan ARkadasimiz Tebrik Ediyorum...

Adsız dedi ki...

Abi yaa zinada da böyle bişe var mı? İlk zaman serbest miydi yane bende ilk zamanki halini alıp ilhana atlasam günah olur mu?